OM EKORENOVERING.

OCH ATT SKAPA HÅLLBARA HEM

VAD ÄR EKORENOVERING?

Ekorenovering handlar främst om två saker;

  1. Hushålla med resurser och värna om miljö och klimat. Renoveringen ska lämna så lite avtryck på miljön som möjligt. Det innebär att välja resurseffektiva, cirkulära byggmaterial, en effektiv ventilationslösning, energieffektiva vitvaror etc. 
  2. Att giftminimera hemmet och skapa en sund och hälsosam inomhusmiljö. D.v.s att renovera med så naturliga material som möjligt som inte förstör inomhusluften och påverkar vår hälsa negativt.

VARFÖR EKORENOVERA?

Vi svenskar renoverar som aldrig förr och försäljningen av byggmaterial omsätter miljarder årligen. Byggbranschen står för en femtedel av Sveriges klimatavtryck och en betydande del (ca 13 %) av de hälso- och miljöfarliga kemiska ämnen som används i Sverige används inom just bygg. Genom att satsa på naturliga byggmaterial och energieffektiva lösningar vid renoveringen så blir hemmet den sunda och trivsamma punkt som det ska vara.  

HUR GÅR EN TILLVÄGA? 

Är du intresserad av att ekorenovera ditt hem? Börja med att leta fakta och inspiration. I vår blogg kan du få tips om andra som har ekorenoverat samt andra spännande projekt. Behöver du hjälp finns vi tillhands. Här kan du läsa mer om våra tjänster och vill du bolla med oss så når du oss på 08 410 200 19 eller info@ekorummet.se. Lycka till!